Natasja Meijer

Natasja Meijer

Natasja Meijer (1971)

Nadat ik zelf een aantal keer door een blessure niet meer volledig pijnvrij kon bewegen, werd mijn interesse voor massages gewekt. In juni 2009 heb ik mijn diploma sportmassage behaald. En eigenlijk was dat het begin van een complete carrière-switch van boekhouder naar therapeut.

Na de sportmassage heb ik me middels korte bijscholingen nog verdiept in een aantal gebieden (waar onder de schouder), maar het gaf me nog niet de voldoening die ik zocht. In 2011 ben ik daarom gestart met de HBO opleiding tot Neuromusculair therapeut bij Prevenzis. In juni 2015 ben ik afgestudeerd.

Naast therapeut en masseur ben ik docent Holistische massage focus, anatomie en palpaptie op de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam en geeft ik diverse bij- en nascholingen voor het NGS. Op deze manier kan ik mijn enthousiasme voor het vak overdragen aan toekomstige masseurs.

Therapie
Als neuromusculair therapeut behandel ik pijnklachten en bewegingsbeperkingen, veroorzaakt door spieren en/of het bindweefsel.
Triggerpoints in de spieren kan ik zowel manueel als middels dry needling behandelen. Daarnaast zijn er een aantal bindweefseltechnieken waar ik op terug kan vallen, zodat ook het weefsel dat om de spieren heen zit, betrokken wordt in de behandeling.

Het is voor mij van groot belang om mijn cliënten te zien als mens en niet als klacht. Een klacht laat zich niet oplossen, als er geen mens achter zit die bereid is mee te werken aan de oplossing.

Zelf beweeg ik graag, alles in recreatieve vorm en bij voorkeur in de buitenlucht: schaatsen, skaten, fietsen, wandelen. Bewegen houdt het lijf gezond, maar helaas kan een blessure niet altijd voorkomen worden. 

Voor therapeuten zijn veel bijscholingen beschikbaar, wat de mogelijkheden bij de behandelingen vergroot. Ik kan mijn behandelingen – afhankelijke van de klachten – aanvullen met bindweefselmassage, dynamic cupping, fasciatechnieken (ook bij littekens) en/of medical taping. Maar ik ben nog niet uitgeleerd; jaarlijkse bij- en nascholing brengen altijd weer nieuwe inzichten. Zo heb ik me de afgelopen jaren vooral gericht op verdieping van kennis van de fascia (bindweefsel).

 

Overige informatie:

KvK Utrecht 30271750
Therapeutnummer NVST 3476
Licentienummer RBCZ 912133R
Licentienummer NGS sportmasseur 451301