Over mij

Over mij

Natasja Franchimont (1971)

Nadat ik zelf een aantal keer door een blessure niet meer volledig pijnvrij kon bewegen, werd mijn interesse voor massages gewekt. In juni 2009 heb ik mijn diploma sportmassage behaald. En eigenlijk was dat het begin van een complete carriere-switch van boekhouder naar therapeut.

Na de sportmassage heb ik een cursus stoelmassage gedaan, waardoor met name de kennis van het nek- en schoudergebied werd vergroot. Uiteindelijk heb ik besloten een opleiding te volgen, zodat ik meer mensen zou kunnen helpen van hun klachten af te komen. Dat werd de HBO opleiding tot Neuromusculair therapeut bij Prevenzis. In juni 2015 ben ik afgestudeerd.

Naast therapeut en masseur ben ik docent Sportmassage bij het Gelders opleidings instituut in Arnhem en docent Holistische massage, anatomie en palpaptie op de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Op deze manier kan ik mijn enthousiasme voor het vak overdragen aan toekomstige masseurs

Therapie
Als neuromusculair therapeut (wat ik zelf liever ‘triggerpointtherapeut’ noem) behandel ik pijnklachten, veroorzaakt door triggerpoints in de spieren. Dit doe ik zowel manueel als middels dry needling. Vaak vul ik de behandeling aan met bindweefseltechnieken, omdat het bindweefsel vaak betrokken is bij de oorzaak van de klacht.

Sportmassage
Zelf beweeg ik graag, alles in recreatieve vorm. Ik hou van veel verschillende sporten, liefst in de buitenlucht: schaatsen, skaten, fietsen, hardlopen. Hoewel minder leuk, vind ik mezelf ook regelmatig terug op een matje, om aan kracht en core te werken. Bewegen houdt het lijf gezond, maar helaas kan een blessure niet altijd voorkomen worden. Maar een regelmatige – preventieve – sportmassage geeft zeker een zetje in de goede richting!

Stoelmassage
Deze massages geef ik op locatie (bv op kantoor). Ze zijn laagdrempelig, omdat de kleding aan kan blijven, en verkleinen de kans op klachten als KANS (RSI).

Voor therapeuten zijn veel bijscholingen beschikbaar, wat de mogelijkheden bij de behandelingen vergroot. Ik kan mijn behandelingen – afhankelijke van de klachten – aanvullen met bindweefselmassage, dynamic cupping, fasciatechnieken (ook bij littekens) en/of medical taping. Maar ik ben nog niet uitgeleerd; jaarlijkse bij- en nascholing brengen altijd weer nieuwe inzichten. In 2019 heb ik met verdiept in littekens en de gevolgen daarvan in bewegingsbeperking en pijn.
Voor 2020 ben ik weer op zoek naar een nieuwe mooie aanvulling.