Over mij

Over mij

Natasja Meijer (1971)

Nadat ik zelf een aantal keer door een blessure niet meer volledig pijnvrij kon bewegen, werd mijn interesse voor massages gewekt. In juni 2009 heb ik mijn diploma sportmassage behaald. En eigenlijk was dat het begin van een complete carriere-switch van boekhouder naar therapeut.

Na de sportmassage heb ik me middels korte bijscholingen nog verdiept in een aantal gebieden (waar onder de schouder), maar het gaf me nog niet de voldoening die ik zocht. In 2011 ben ik daarom gestart met de HBO opleiding tot Neuromusculair therapeut bij Prevenzis. In juni 2015 ben ik afgestudeerd.

Naast therapeut en masseur ben ik docent Sportmassage bij het Gelders opleidings instituut in Arnhem en docent Holistische massage focus, anatomie en palpaptie op de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Op deze manier kan ik mijn enthousiasme voor het vak overdragen aan toekomstige masseurs.

Therapie
Als neuromusculair therapeut behandel ik pijnklachten en bewegingsbeperkingen, veroorzaakt door spieren en/of het bindweefsel.
Triggerpoints in de spieren kan ik zowel manueel als middels dry needling behandelen. Daarnaast zijn er een aantal bindweefseltechnieken waar ik op terug kan vallen, zodat ook het weefsel dat om de spieren heen zit, betrokken wordt in de behandeling.

Het is voor mij van groot belang om mijn cliënten te zien als mens en niet als klacht. Een klacht laat zich niet oplossen, als er geen mens achter zit die bereid is mee te werken aan de oplossing.

Sportmassage
Zelf beweeg ik graag, alles in recreatieve vorm en bij voorkeur in de buitenlucht: schaatsen, skaten, fietsen, wandelen. Hoewel minder leuk, vind ik mezelf ook regelmatig terug op een matje, om aan kracht en core te werken. Bewegen houdt het lijf gezond, maar helaas kan een blessure niet altijd voorkomen worden. Maar een regelmatige – preventieve – sportmassage geeft zeker een zetje in de goede richting!

Voor therapeuten zijn veel bijscholingen beschikbaar, wat de mogelijkheden bij de behandelingen vergroot. Ik kan mijn behandelingen – afhankelijke van de klachten – aanvullen met bindweefselmassage, dynamic cupping, fasciatechnieken (ook bij littekens) en/of medical taping. Maar ik ben nog niet uitgeleerd; jaarlijkse bij- en nascholing brengen altijd weer nieuwe inzichten. Zowel in 2019, als in 2020 heb ik me vooral gericht op verdieping van kennis van de fascia (bindweefsel).